OpenAI, compania din spatele ChatGPT, a anunţat marţi că a ajuns la un acord pentru ca Sam Altman să revină în funcţia de director general la câteva zile după ce a fost înlăturat din această poziţie, punând astfel capăt unor discuţii frenetice despre viitorul startup-ului aflat în centrul interesului extraordinar pe care îl cunoaşte în ultima perioadă dezvoltarea inteligenţei artificiale, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe lângă revenirea lui Altman, compania a fost de acord, în principiu, să reconfigureze Consiliul de Administraţie care l-a demis. Fostul co-director executiv al Salesforce Bret Taylor şi fostul secretar al Trezoreriei SUA Larry Summers se vor alătura actualului director şi directorului general al Quora, Adam D'Angelo, a precizat OpenAI.

"Abia aştept să mă întorc la OpenAI", a reacţionat Sam Altman într-o postare pe X.

Revenirea sa încheie un weekend tumultuos în care Altman a acceptat să plece la Microsoft, finanţatorul OpenAI, pentru a conduce o nouă echipă de cercetare acolo. Acest lucru a urmat respingerii de către Consiliul de Administraţie al OpenAI a primei sale încercări de a se întoarce la start-up, duminică, când l-a numit ca director general interimar pe fostul şef al Twitch, Emmett Shear.

Într-o postare pe X, acesta din urmă a salutat decizia anunţată de companie marţi seara târziu, despre care a spus că a urmat după aproximativ "72 de ore foarte intense de muncă".

Demiterea lui Altman a adus incertitudine atât pentru OpenAI, cât şi pentru Microsoft, care s-a mişcat rapid în weekend pentru a pune sub control repercusiunile pe bursă, promiţând să îi angajeze pe Sam Altman şi pe Greg Brockman, preşedintele startup-ului.

Brockman, care a demisionat după ce Altman a fost demis, a declarat într-o postare pe X că "se întoarce la (munca de) codare în această seară".

Aproape toţi cei peste 700 de angajaţi ai OpenAI ameninţaseră luni că vor pleca, dacă Consiliul de Administraţie nu se retrage şi nu-i repune în funcţie pe Altman şi Brockman, potrivit unei scrisori analizate de Reuters. Într-o declaraţie pe X, directorul general al Microsoft, Satya Nadella, a salutat schimbările din Consiliul de Administraţie al OpenAI.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.