OpenAI, creatorul ChatGPT, este în discuţii avansate cu fostul designer Apple Jony Ive şi cu Masayoshi Son, de la SoftBank, pentru a construi ”un iPhone al inteligenţei artificiale”, cu ajutorul unei finanţări de peste 1 miliard de dolari de la conglomeratul japonez, potrivit publicaţiei Financial Times, citată de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sam Altman, şeful OpenAI, a apelat la compania Ive LoveFrom pentru a dezvolta primul dispozitiv de consum al creatorului ChatGPT.

Discuţiile sunt ”serioase”, dar nu s-a convenit nicio înţelegere şi ar putea trece câteva luni până la anunţarea oficială a unei iniţiative, se arată în articol, adăugând că Son, Altman şi Ive au discutat despre crearea unei companii care s-ar baza pe talent şi tehnologie din cele trei grupuri ale lor.

SoftBank a refuzat să comenteze articolul din FT. OpenAI nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii a Reuters. Ive şi LoveFrom nu au putut fi contactaţi pentru comentarii.

Site-ul tehnologic The Information a relatat pentru prima dată, marţim că Ive şi Altman au discutat despre construirea unui nou dispozitiv hardware bazat pe AI şi că Son a fost, de asemenea, implicat în unele aspecte ale conversaţiei.

Ive a fost un colaborator creativ apropiat cofondatorului Apple, Steve Jobs. A petrecut mai mult de două decenii la gigantul tehnologic şi a condus designul iMac-urilor de culoarea bomboanelor, care au ajutat Apple să îşi revină în anii 1990, precum şi designul iPhone-ului.

SoftBank a căutat săîncheie acorduri în AI, inclusiv o potenţială investiţie în OpenAI, după listarea de succes a unităţii sale Arm, a scrisFT la începutul acestei luni, adăugând că Son vrea să investească zeci de miliarde de dolari în tehnologie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.