OpenAI se află în discuţii iniţiale pentru a realiza o nouă rundă de finanţare la o evaluare de cel puţin 100 de miliarde de dolari potrivit Bloomberg News, care citează persoane care au cunoştinţe despre această problemă, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Termenii, evaluarea şi calendarul rundei de finanţare nu au fost încă finalizate şi încă se pot schimba, se arată în articol.

OpenAI a purtat, de asemenea, discuţii pentru a strânge fonduri pentru o nouă companie în domeniul cipurilor, cu G42, firmă cu sediul în Abu Dhabi.

Nu este clar dacă cele două iniţiative au vreo legătură, se arată în articol, care adaugă că OpenAI a discutat despre atragerea a 8-10 miliarde de dolari de la G42.

OpenAI urmează să finalizeze o ofertă publică separată condusă de Thrive Capital la începutul lunii ianuarie, care ar permite angajaţilor să vândă acţiuni la o evaluare de 86 de miliarde de dolari, potrivit articolului.

Microsoft s-a angajat să investească peste 10 miliarde de dolari în OpenAI, care a declanşat nebunia inteligenţei artificiale generative în noiembrie 2022, prin lansarea ChatGPT.

Microsoft a spus că nu are nimic de spus, atunci când a fost contactată de Reuters. OpenAI nu a răspuns la o solicitare de comentarii a Reuters.

ChatGPT, un chatbot care poate genera răspunsuri asemănătoare oamenilor pe baza solicitărilor utilizatorilor, a ajutat la popularitatea AI şi a alimentat o creştere fulgerătoare a evaluării OpenAI, companie  din San Francisco.

Compania a făcut anterior o vânzare de acţiuni de 300 de milioane de dolari, la o evaluare de 30 de miliarde de dolari.

La sfârşitul lunii noiembrie, CEO-ul OpenAI, Sam Altman, a declarat că Microsoft va ocupa o poziţie de observator fără drept de vot în consiliul companiei.

OpenAI l-a înlăturat pe Altman pe 17 noiembrie, fără nicio cauză detaliată, provocând îngrijorarea investitorilor şi angajaţilor. El a fost repus în funcţie patru zile mai târziu, cu promisiunea unui nou consiliu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.