Compania de inteligenţă artificială OpenAI a lansat magazinul GPT Store, pentru aplicaţii personalizate de inteligenţă artificială (AI), a declarat compania într-o postare pe blog de miercuri, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

GPT Store este inclus în popularul chatbot ChatGPT şi este un loc în care utilizatorii pot descoperi şi construi GPT-uri sau AI personalizate pentru sarcini precum predarea matematicii sau proiectarea autocolantelor.

Este încercarea OpenAI de a construi pe succesul ChatGPT al consumatorilor, care a introdus lumea în AI generativă anul trecut, uimind utilizatorii cu capacitatea sa de a scrie proză şi poezie.

ChatGPT a devenit rapid una dintre aplicaţiile cu cea mai rapidă creştere înregistrată vreodată, dar creşterea a încetinit când unele şcoli au fost în afara sesiunii, iar noutatea chatbot-ului a dispărut.

GPT Store va fi lansat iniţial pentru utilizatorii care beneficiază de planuri ChatGPT plătite, a spus OpenAI.

În următoarele câteva luni, compania intenţionează să adauge o modalitate pentru creatorii GPT de a-şi monetiza AI-urile personalizate.

Startupul susţinut de Microsoft a anunţat GPT Store în noiembrie, la prima sa conferinţă pentru dezvoltatori. Iniţial, a fost programat să fie difuzat mai târziu în acea lună. Dar, în decembrie, OpenAI a întârziat lansarea acestuia, invocând într-o notă internă că continuă ”să îmbunătăţească” GPT-urile pe baza feedback-ului clienţilor.

Întârzierea s-a produs pe fundalul înlăturării surprinzătoare a CEO-ului OpenAI, Sam Altman, de către consiliul de administraţie al companiei şi al readucerii lui atunci când angajaţii au ameninţat că renunţă.

În plus, OpenAI a declarat miercuri că lansează ChatGPT Team, o versiune a ChatGPT pentru care companiile plătesc pentru ca angajaţii lor să poată folosi ChatGPT la locul de muncă.

Echipa ChatGPT separă datele unei companii, astfel încât orice informaţie introdusă în chatbot rămâne privată pentru companie. Echipa ChatGPT costă între 25 şi 30 de dolari pentru un utilizator pe lună.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.