OPEC+ şi-a revizuit în scădere estimările privind excedentul pieţei petroliere din 2022 cu aproximativ 200.000 de barili pe zi (bpd), până la 1,1 milioane de barili pe zi, conform unui scenariu de bază dintr-un raport al comitetului tehnic văzut de Reuters duminică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Datele, care sunt parte dintr-un raport pe care Comitetul Tehnic Comun (JTC) îl pregăteşte pentru miniştrii OPEC+, arată, de asemenea, că stocurile din lumea dezvoltată se situează la 62 de milioane de barili, sub media din 2015 până în 2019, până la sfârşitul anului.

Într-o prognoză anterioară, OPEC+ a anticipat că stocurile vor ajunge cu 20 de milioane de barili peste aceeaşi medie până în acel moment.

Miniştrii Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) şi aliaţii conduşi de Rusia, un grup cunoscut sub numele de OPEC+, se întâlnesc pe 2 martie pentru a decide dacă vor creşte producţia cu 400.000 bpd în aprilie.

Surse din grup au declarat pentru Reuters că acordul lor de producţie nu arată nicio fisură până acum, după invazia Ucrainei de către Rusia, fiind probabil ca grupul să menţină o creştere planificată a producţiei, chiar dacă preţurile ţiţeiului vor depăşi 100 de dolari pe baril.

Datele dintr-un raport separat al JTC, văzut duminică de Reuters, au arătat că grupul a produs în ianuarie cu 972.000 bpd mai puţin decât ţintele stabilite de acord, comparativ cu 824.000 mai puţin în decembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.