OMV Petrom, cel mai mare producător de petrol şi gaze din Sud-Estul Europei, a anunţat, miercuri, că a înregistrat un profit net de 785 milioane lei (165 milioane euro) în trimestrul al treilea, în scădere cu 43% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, dar un avans al veniturilor de 10%.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rezultatul din exploatare în T3 a fost de 939 milioane lei, cu 44% mai mic comparativ cu T3 2018, fiind influenţat în principal de condiţiile de piaţă nefavorabile ale preţului ţiţeiului şi de estimarea costurilor viitoare pentru remedierea solului în legătura cu rafinăria Arpechim.

Vânzările au crescut cu 10% în trimestrul al treilea, până la 6,87 miliarde lei (1,44 miliarde euro), susţinută de volume vândute mai mari de produse petroliere, de volume si preţuri mai mari ale vânzarilor de gazelor naturale şi de preţuri mai mari la electricitate.

”În schimb, preţurile mai mici ale produselor petroliere au contrabalansat parţial creşterile menţionate anterior. Vânzările din Downstream Oil au reprezentat 74% din totalul vânzărilor consolidate, în timp ce vânzările din Downstream Gas au reprezentat 24%, iar cele din Upstream 2% (vânzările din Upstream fiind, în mare parte, vânzări în interiorul Grupului, nu către terţi)”, se arată în comunicat.

Invesţiile au insumat 1,08 miliarde lei în T3 2019, fiind cu 8% mai mari faţă de 998 milioane lei în T3 2018. Valoarea totală a activelor a ajuns la 46,3 miliarde lei, în creştere faţă de valoarea de 43,78 miliarde lei de la 31 decembrie 2018.

În primele 9 luni, profitul a urcat cu 3%, până la 2,76 miliarde lei, iar veniturile au crescut cu 13%, până la 18,19 miliarde lei, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.