OMV Petrom, cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, a instalat panouri fotovoltaice în 33 de staţii de carburanţi din reţeaua OMV şi în 7 staţii din reţeaua Petrom, iar fiecare staţie va contribui la reducerea amprentei de carbon cu 8,3 tone de emisii de dioxid de carbon anual.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"OMV Petrom, cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, a instalat panouri fotovoltaice în 33 de staţii de carburanţi din reţeaua OMV şi în 7 staţii din reţeaua Petrom pentru a le alimenta cu energie verde şi pentru a reduce consumul de energie convenţională. Prin instalarea de panouri fotovoltaice, peste 10% din necesarul de electricitate a staţiilor este generat din energie solară", a informat miercuri compania.

Investiţia în acest proiect se ridică la 1,3 milioane de euro.

"Avem o preocupare continuă pentru a ne reduce amprenta de carbon pe toate segmentele de activitate, inclusiv în activităţile de rafinare şi de distribuţie. Anul acesta am continuat iniţiativele noastre prietenoase cu mediul, inclusiv instalarea panourilor fotovoltaice în staţiile de alimentare. Planul nostru este de a creşte la 78 numărul de staţii de alimentare dotate cu panouri fotovoltaice până la sfârşitul anului", spune Radu Căprău, membru al Directoratului OMV Petrom responsabil pentru activitatea Downstream Oil.

Panourile fotovoltaice produc anual, per staţie, peste 30.000 de kWh de energie verde, adică echivalentul unui consum mediu anual a 8 gospodării.

Cu ajutorul energiei produse de panourile fotovoltaice, fiecare staţie va contribui la reducerea amprentei de carbon cu 8,3 tone de emisii de dioxid de carbon anual. Practic, reducerile de emisii de carbon din cele 40 de staţii echivalează cu reciclarea a peste 3 milioane de sticle de plastic.

"Măsurile adoptate la nivelul companiei pentru un mediu mai curat au generat, în 2019, diminuarea cu 22% a cantităţii de emisii de carbon faţă de anul 2010. Obiectivul companiei este de a ajunge, în anul 2025, la o reducere de 27%", arată OMV Petrom.

În plus, OMV Petrom încurajează un comportament responsabil atât la nivel de companie, cât şi la nivel individual. OMV Petrom susţine proiecte de educaţie în ceea ce priveşte eficienţa energetică şi derulează de peste 10 ani campanii de împădurire.

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze la nivel de grup de 55,4 milioane bep în 2019. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România şi ţările învecinate prin intermediul a 800 benzinării, la sfârşitul lunii martie 2020, sub două branduri, OMV şi Petrom.

OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deţine 51,011% din acţiunile OMV Petrom. Statul român, prin Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, deţine 20,639% din acţiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deţine 9,998%, iar 18,352% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti şi la Bursa de Valori Londra.

OMV Petrom este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, cu contribuţii de 30,4 miliarde de euro reprezentând taxe, impozite şi dividende plătite în perioada 2005 – 2019.

Din 2007, OMV Petrom a integrat în strategia sa de business principiile responsabilităţii corporatiste. În perioada 2007-2019, compania a alocat aproximativ 66 milioane euro pentru dezvoltarea comunităţilor din România, concentrându-se pe protecţia mediului, educaţie, sănătate şi dezvoltare locală.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.