Autorităţile de reglementare a sectorului financiar analizează riscurile provocate de bitcoin şi alte monede virtuale şi vor discuta un răspuns la viitoarea reuniune a G20 din luna martie, a declarat vineri un oficial al Băncii Centrale Europeme (BCE), transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Comunitatea internaţională pregăteşte un răspuns şi mă aştept, de exemplu, ca discuţiile de la reuniunea G20 care va avea loc în martie, la Buenos Aires, să se concentreze foarte mult pe aceste probleme”, a afirmat Benoit Coeure, membru în board-ul BCE, prezent la Forumul Economic Mondial de la Davos.

Între timp, o importantă platformă de tranzacţionare a monedelor virtuale din Japonia, Coincheck, a fost atacată de hackeri şi a pierdut aproximativ 58 de miliarde de yeni (534 milioane dolari), a relatat postul de televiziune naţional NHK.

Coincheck a postat vineri după-amiază pe site-ul propriu că a suspendat retragerile pentru aproape toate monedele virtuale. Compania a anunţat poliţia, precum şi Agenţia pentru Servicii Financiare din Japonia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.