Un biciclist din San Francisco a scăpat cu răni uşoare după ce a fost lovit de o maşină autonomă, care „nu l-a văzut”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe 6 februarie, într-o intersecţie din San Francisco, o maşină autonomă aparţinând Waymo, companie deţinută de Alphabet, a lovit un biciclist.

Biciclistul a scăpat cu răni uşoare, care nu i-au pus viaţa în pericol, conform raportului întocmit de echipajul de poliţie care a realizat constatarea de la faţa locului.

Waymo explică cum maşina companiei aştepta să treacă un camion pentru a pătrunde în intersecţie şi cum aceasta nu a văzut că, imediat în spatele camionului, mai venea şi un biciclist.

Maşina a frânat puternic când a observat, într-un final, biciclistul, însă nu a reuşit să evite impactul, explică cei de la Waymo.

Maşina autonomă implicată în accident transporta un pasager în acel moment, care nu a avut de suferit fizic.

Incidentul aduce aminte de maşina Cruise care călcat un pieton, motiv pentru care Cruise şi-a pierdut licenţa de operare a maşinilor autonome.

Deşi nu are aceeaşi gravitate, incidentul recent vine să atragă atenţia, din nou, asupra tehnologiilor de conducere autonomă, care nu oferă încă siguranţa promisă de producători.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.