Compania RusKhimAlyans, deţinută în proporţie de 50% de gigantul rus al gazelor Gazprom, a dat în judecată grupul bancar italian UniCredit, un garant al unui proiect blocat de sancţiunile UE, arată documentele instanţei ruse, citate de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Documentele instanţei au fost depuse la Curtea de Arbitraj din Sankt Petersburg şi Regiunea Leningrad.

Nu au fost disponibile alte detalii şi UniCredit nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

RusKhimAlyans, care construieşte un complex de gaze în portul baltic Ust-Luga, a intentat luna trecută procese similare împotriva Deutsche Bank şi Commerzbank, ale căror următoarele audieri au loc în septembrie şi, respectiv, octombrie.

Toate cele trei bănci s-au numărat printre garanţii unui contract de inginerie, achiziţii şi construcţii (EPC) semnat în 2021 de compania germană de gaze industriale Linde şi Renaissance Heavy Industries din Turcia cu Gazprom şi partenerii săi pentru complexul Ust-Luga.

Linde a notificat clientul, în mai şi iunie 2022, că şi-a suspendat activitatea conform contractului din cauza sancţiunilor Uniunii Europene impuse după ce Rusia şi-a trimis forţele armate în Ucraina vecină.

În ianuarie, aceeaşi instanţă a dispus îngheţarea activelor de aproape 500 de milioane de dolari aparţinând Linde, la cererea RusKhimAlyans.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.