Oficialii japonezi din domeniul sănătăţii au percheziţionat sâmbătă o fabrică a Kobayashi Pharmaceutical, după ce producătorul de medicamente din Japonia a raportat cinci decese posibil legate de suplimentele alimentare care folosesc drojdie de orez roşu, a declarat un oficial citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Bunăstării şi oraşul Osaka au inspectat în comun fabrica din Osaka care făcuse suplimentele care conţineau drojdie roşie ”Beni-Koji”, suspectată că ar fi cauzat daune sănătăţii, a spus oficialul ministerului.

Imaginile de ştiri au arătat oficiali intrând în fabrică, iar oficialul a spus că ministerul ar putea căuta în alte locaţii conexe.

Fabrica, care a fabricat produsul până în decembrie, a fost închisă din cauza vechimii facilităţii, a scris presa japoneză.

Compania din Osaka nu a putut fi contactată imediat pentru comentarii.

Yuko Tomiyama, şeful relaţiilor cu investitorii al Kobayashi, a declarat pentru postul public NHK că firma intenţionează să trateze cu sinceritate chestiunea şi să coopereze pe deplin cu ancheta.

Kobayashi a declarat vineri că investighează o legătură suspectă între produse şi efectele acestora asupra rinichilor, deoarece a primit rapoarte despre boli de rinichi legate de produse.

Până joi seară, 114 persoane au fost spitalizate şi cinci au murit după ce au luat suplimente, care au fost comercializate ca ajutând la scăderea nivelului de colesterol, potrivit companiei.

Kobayashi a spus că examinează impactul asupra veniturilor al celor mai recente probleme.

Secretarul şef al cabinetului japonez, Yoshimasa Hayashi, a criticat marţi compania pentru răspunsul său lent, spunând că este regretabil că Kobayashi a avut nevoie de două luni pentru a anunţa impactul produselor sale asupra sănătăţii.

Compania a rechemat în ultimele zile produse cu Beni-Koji, după ce a primit raportări de afecţiuni ale rinichilor. Produsele sale sunt consumate şi în locuri precum China, iar presa japoneză a spus că a fost raportat un caz de insuficienţă renală acută în Taiwan.

O asociaţie a consumatorilor chinezi a cerut consumatorilor să nu mai folosească produsele afectate, spunând că este îngrijorată de riscul implicat de produsele Kobayashi, a informat vineri presa de stat.

Beni-Koji conţine Monascus purpureus, un mucegai roşu care este folosit şi drept colorant roşu în unele alimente. Acidul puberulic - un agent antibacterian şi antimalaric puternic care poate fi produs din mucegai albastru şi poate fi toxic - a fost confirmat într-un lot de produse care au cauzat plângeri de sănătate, a spus presa japoneză.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.