Compania turcească Yildiz Entegre a anunţat luni că va deschide joi o nouă fabrică de prelucrare a lemnului, în comuna Oarja din judeţul Argeş, o investiţie de 150 de milioane de euro care va genera aproximativ 450 de locuri de muncă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania vrea, în prima fază, construirea unei fabrici pentru producţia de MDF (Medium Density Fibreboard), material folosit în industria mobilei şi considerat de o calitate mai ridicată faţă de PAL.

Ulterior, investiţia ar urma să fie dezvoltată prin producţia de uşi şi parchet laminat. Produsele vor fi comercializate atât pe piaţa internă, cât şi pe cea externă.

Yildiz Entegre este unul dintre cei mai importanţi producători mondiali de plăci de lemn, cu o capacitate de producţie de peste 8.500 mc pe zi. Compania are sediul în oraşul turcesc Kocaeli.

Pe piaţa de mobilă din România, estimată la 700 de milioane de euro în 2015, se bat jucători precum Lemet, IKEA, Casa Rusu, Mobexpert, kika şi Elvila.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.