Nvidia, un furnizor major de cipuri şi sisteme informatice pentru inteligenţa artificială (AI), se simte ”perfect în siguranţă” că se bazează foarte mult pe producţia de cipuri în Taiwan, a declarat joi directorul său general Jensen Huang, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Unele companii şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la riscurile potenţiale pentru afaceri, având în vedere ameninţările militare sporite ale Chinei împotriva insulei democratice Taiwan, pe care Beijingul o pretinde a fi a ei, faţă de obiecţiile puternice ale Taipei.

Producătorul de cipuri Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC) produce cipuri proiectate de Nvidia şi Huang a spus că următoarea generaţie de produse a companiei sale va fi fabricată şi de TSMC, adăugând că Nvidia va continua să se diversifice.

”Când am fost aici, în toate discuţiile noastre despre lanţul de aprovizionare, ne simţim perfect în siguranţă”, a spus Huang reporterilor în marginea unui eveniment tehnologic din Taipei, când a fost întrebat despre riscul politic ca lumea să se bazeze atât de mult pe Taiwan pentru cipurile de date, având în vedere tensiunile cu China.

Nvidia s-a diversificat prin mai multe fabrici ale TSMC, iar Huang a confirmat că intenţionează să se aprovizioneze de la fabrica TSMC din Arizona, ”deci avem multă diversitate şi rezistenţă proiectate în lanţul nostru de aprovizionare”.

Huang a spus că plănuieşte să se întâlnească vineri cu directori ai TSMC şi furnizorul Apple Foxconn, care produce iPhone-uri şi alte dispozitive electronice care folosesc cipuri AI.

El nu a decis încă dacă va vizita China după călătoria sa în Taiwan, a adăugat el.

Cipurile Nvidia s-au aflat în centrul tendinţelor tehnologice majore, de la jocuri video şi maşini cu conducere autonomă până la cloud computing şi acum AI.

Huang a spus că TSMC, cu al cărui fondator Morris Chang a luat cina în timp ce se afla în Taiwan, este o companie de talie mondială cu ”capacitate imensă şi agilitate incredibilă”.

”Am toată încrederea că cererea impusă de noi, care este extrem de mare, va fi satisfăcută şi va fi servită în curând”, a spus Huang, născut în Taiwan.

”Procesul de diversificare în diferite zone geografice este o strategie excelentă a TSMC şi, prin urmare, TSMC face parte acum din strategia de diversitate şi redundanţă a Nvidia”.

Nvidia, cea mai valoroasă companie de semiconductori cotată la bursă, s-a alăturat marţi unui club de elită de companii americane cu o valoare de piaţă de 1.000 de miliarde de dolari, în timp ce investitorii vor să investească în acţiunile producătorului de cipuri care a devenit rapid unul dintre cei mai mari câştigători ai boom-ului AI.

Huang este extrem de popular în Taiwan şi a primit ca un star rock în timpul vizitei sale la Taipei, fiind înconjurat de fani după un discurs de deschidere, de luni, la care au participat mii de oameni.

Luna trecută, Nvidia a anunţat o ţintă de venituri pentru al doilea trimestru cu mai mult de 50% peste estimările de pe Wall Street, cu planuri de a mărie oferta pentru a satisface cererea în creştere pentru cipurile sale AI.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.