Producătorul american de cipuri Nvidia a raportat rezultate financiare peste aşteptări, aferente trimestrului încheiat pe 30 iulie, şi a publicat estimări optimiste, relatează CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iată cum a evoluat compania în trimestrul încheiat pe 30 iulie: Profit de 2,70 dolari pe acţiune, ajustat, faţă de 2,09 dolari pe acţiune aşteptat de firma Refinitiv.

Veniturile de 13,51 miliarde dolari au fost peste veniturile de 11,22 miliarde dolari aşteptate de Refinitiv.

Nvidia a spus că se aşteaptă la venituri de aproximativ 16 miliarde de dolari în trimestrul al treilea, peste cele 12,61 de miliarde de dolari estimate de Refinitiv.

Previziunile Nvidia sugerează că vânzările din trimestrul curent vor creşte cu 170% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

Profitul net a crescut la 6,19 miliarde dolari, sau 2,48 dolari pe acţiune, de la 656 milioane dolari, sau 26 de cenţi, cu un an mai devreme.

Vânzările şi previziunile puternice ale Nvidia subliniază cât de cimportante au devenit unităţile de procesare grafică (GPU) ale companiei pentru boom-ul generativ al AI.

Cipurile AI A100 şi H100 ale Nvidia sunt necesare pentru a construi şi rula aplicaţii AI precum ChatGPT al OpenAI şi alte servicii care preiau interogări simple de text şi răspund cu răspunsuri sau imagini conversaţionale.

Veniturile din al doilea trimestru s-au dublat, de la 6,7 miliarde de dolari cu un an mai devreme, şi au crescut cu 88% faţă de perioada anterioară.

”Lumea are instalate centre de date de aproximativ 1.000 de miliarde de dolari, în cloud, întreprinderi şi altele. Acele centre de date de mii de miliarde de dolari sunt în proces de tranziţie către calcularea accelerată şi AI generativă”, a spus CEO-ul Nvidia, Jensen Huang, la o discuţie cu analiştii.

La conferinţa  privind veniturile, directorul financiar Colette Kress a spus că Nvidia nu va fi imediat afectată de restricţiile propuse de administraţia Biden pentru exporturile de cipuri.

Preţul acţiunilor Nvidia s-a triplat pe parcursul anului 2023, făcându-le cele mai performante în indicele S&P 500.

Performanţa Nvidia a fost condusă de activitatea centrului său de date, care include cipurile pentru AI, furnizorii de servicii cloud şi companiile mari de internet, precum Alphabet , Amazon şi Meta, cumpărând procesoare de ultimă generaţie.

Compania a raportat venituri de 10,32 miliarde dolari pentru grup, în creştere cu 171% de la an la an şi peste estimarea de 8,03 miliarde dolari, potrivit StreetAccount.

Nvidia a adăugat că marja brută ajustată a crescut cu 25,3 puncte procentuale, la 71,2%, ca efect al creşterii vânzărilor de centre de date.

Divizia de jocuri, care a fost principalul business al Nvidia, a înregistrat o creştere a veniturilor cu 22% faţă de un an anterior, până la 2,49 miliarde de dolari, depăşind estimarea medie de 2,38 miliarde de dolari.

Nvidia produce, de asemenea, cipuri pentru aplicaţii grafice high-end. Acea afacere s-a redus cu 24% de la an la an, la 379 de milioane de dolari.

Compania a raportat venituri pe segmentul auto de 253 de milioane de dolari, în creştere cu 15% faţă de anul precedent.

Consiliul de administraţie a autorizat răscumpărări de acţiuni în valoare de 25 de miliarde de dolari, după ce compania a cumpărat acţiuni de 3,28 miliarde de dolari în timpul trimestrului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.