Numărul de locuinţe terminate în România a scăzut în al doilea trimestru din acest an, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, cu 1,85%, la 12.742, cele mai mari scăderi fiind înregistrate în regiunile de dezvoltare Bucureşti–Ilfov şi Vest, potrivit datelor publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În primul trimestru, numărul de locuinţe terminate în România a urcat, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, cu 1,9%, la 10.273.

În al doilea trimestru, pe medii de rezidenţă, cele mai multe locuinţe au fost construite în mediul urban (54,8%).

Distribuţia în profil regional evidenţiază o scădere a numărului locuinţelor terminate (-231 locuinţe), înregistrată în următoarele regiuni de dezvoltare: Bucureşti–Ilfov (-1119 locuinţe), Vest (-288 ), Sud–Muntenia (-152) şi Nord–Est (-150).

Creşteri au avut loc în următoarele regiuni de dezvoltare: Nord–Vest (+676 locuinţe), Sud–Est (+593), Sud–Vest Oltenia (+199) şi Centru (+10).

Repartiţia pe fonduri de finanţare a locuinţelor terminate relevă faptul că, în trimestrul al doilea, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, numărul locuinţelor terminate din fondurile private a crescut cu 94 de locuinţe, iar cel din fondurile publice a scăzut cu 325 locuinţe.

În anul 2017 au fost terminate, în România, 53.301 locuinţe, în creştere cu 1.095 locuinţe faţă de anul anterior.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.