Compania care administrează centrala de la Cernavodă, Nuclearelectrica, a anunţat că lucrările planificate pentru Unitatea 2 au fost finalizate, iar reactorul a fost reconectat la Sistemul Energetic Naţional.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”SN Nuclearelectrica SA anunţă că lucrările aferente opririi planificate a Unităţii 2 CNE Cernavodă au fost finalizate în data de 7 iunie 2019, sincronizarea la Sistemul Energetic Naţional realizându-se în aceeaşi zi, la ora 22:00”, se arată în comunicat.

Unitatea 2 a intrat în programul de oprire planificată la începutul lunii mai, în vederea efectuării lucrărilor de mentenanţă planificate, realizate o dată la doi ani pentru fiecare unitate.

În perioada opririi planificate s-au efectuat circa 9.000 de activităţi aferente mai multor programe, printer care cel de mentenanţă preventivă şi corectivă, de inspecţii şi de testare.

”Toate obiectivele opririi planificate au fost realizate în condiţii de siguranţă pentru personalul centralei, public şi mediul înconjurător, conform procedurilor aprobate utilizate la CNE Cernavodă”, se arată în comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.