Conducerea interimară a Companiei Naţionale Poşta Română a decis crearea unui grup de lucru, format din angajaţi ai instituţiei din toată ţara, care va stabili liniile directoare pentru înfiinţarea centrelor regionale de profit. Elena Petraşcu, directorul general interimar al Poştei Române, spune că există diriginţi care ”stau în birou, când ar trebui să iasă să îndrume clienţii atunci când sunt cozi”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reorganizarea instituţiei este una dintre măsurile principale ale Planului Strategic de consolidare a companiei, aprobat de Guvern, la sfârşitul lunii septembrie, arată un comunicat al companiei de stat.

Directorul general interimar a participat joi la Piteşti la o întâlnire cu reprezentanţii angajaţilor din 11 judeţe, la care a participat şi ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Lucian Şova.

Conducerea Poştei Române le-a cerut tuturor salariaţilor să aibă iniţiativă şi să participe la punerea în aplicare a acestui proiect.

”Ştiu că sunt diriginţi de oficii poştale care îşi îndeplinesc atribuţiie, dar acum mă adresez acelor diriginţi care stau în birou, când ar trebui să iasă să îndrume clienţii atunci când sunt cozi. Vă spun că regulile s-au schimbat, acum este momentul să vă comportaţi ca adevăraţi directori, ca adevăraţi diriginţi de oficii poştale”, a declarat Elena Petraşcu.

Totodată, Elena Petraşcu a anunţat că, la începutul săptămânii viitoare, vor începe procedurile pentru cumpărarea unor cititoare de cod de bare, precum şi a altor echipamente strict necesare în scopul eficientizării întregului proces tehnologic, pentru a reduce timpii de prelucrare şi pentru creşterea calităţii serviciilor.

La rândul său, ministrul Lucian Şova  a declarat că se urmăreşte o flexibilizare a activităţii companiei, un management regional adaptat fiecăreia dintre zonele geografice şi care să funcţioneze pe criterii de competitivitate şi de profitabilitate.

”Astfel, va exista şi un sistem de salarizare şi de bonusuri corespunzătoare pentru toţi angajaţii”, se arată în comunicat.

Directorul general interimar a prezentat şi măsurile luate în cele două săptămâni de când a preluat conducerea companiei. Una dintre acestea este lichidarea stocurilor cu trimiteri extracomunitare.

”Astfel, la Centrul Regional de Tranzit din Capitală, în doar cîteva zile, numărul coletelor restante s-a redus de la 80.000 la mai puţin de 15.000. Aplicarea acestor măsuri va continua, astfel încât Poşta Română să fie pregătită pentru fluxul crescut de trimiteri din perioada Black Friday şi a sărbătorilor de iarnă”, se menţionează în comunicat.

Conducerea interimară a companiei a aprobat şi introducerea unor noi aplicaţii informatice care vor permite funcţionarilor de la ghişee să scrie mai puţin în registre şi din ce în ce mai mult pe calculator.

”Acestea facilitează munca oficianţilor şi, în acelaşi timp, reduc timpul de aşteptare pentru clienţi”, spun oficialii Poştei.

Aplicaţiile vor fi funcţionale în toate subunităţile poştale informatizate, începând cu 1 noiembrie.

Poşta Română este deţinută de statul român, prin Ministerul Comunicaţiilor si Societăţii Informaţionale, în proporţie de 75%, şi de Fondul Proprietatea (FP) în proporţie de 25%.

Poşta a anunţat recent că a înregistrat, în primele şase luni din acest an un profit operaţional brut de 20,9 milioane de lei (4,6 milioane de euro), în creştere cu 6,6% faţă de perioada similară a anului trecut.

Rezultatul net s-a ridicat, în acelaşi interval, la 17,8 milioane de lei, în creştere cu 12,5% faţă de primele şase luni din 2016.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.