Producătorul suedez de baterii litiu-ion Northvolt a obţinut luni aprobarea UE pentru un ajutor de stat german de 902 milioane de euro pentru construirea unei fabrici de producţie de baterii pentru vehicule electrice în nordul Germaniei, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comisia Europeană a declarat că centrala va accelera tranziţia ecologică a blocului de 27 de ţări şi va reduce dependenţa de combustibili fosili şi că ajutorul german este necesar, deoarece, fără el, Northvolt ar construi uzina în Statele Unite, cu sprijinul Legii de reducere a inflaţiei din SUA.

Ajutorul german constă într-un grant direct de 700 de milioane de euro şi o garanţie de 202 de milioane de euro.

Uzina, care urmează să fie amplasată în oraşul Heide, va avea o capacitate anuală de 60 GWh, ceea ce se traduce în 800.000 până la 1 milion de vehicule electrice pe an, în funcţie de dimensiunea bateriei.

Producţia va începe în 2026 şi va atinge capacitatea maximă în 2029.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.