Nokia a semnat un nou acord de licenţă pentru brevete cu Apple, pe termen lung, deoarece actualul acord de licenţă dintre companii expiră la sfârşitul anului 2023, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În timp ce termenii acordului rămân confidenţiali între companii, acesta acoperă invenţiile Nokia în 5G şi alte tehnologii.

Nokia a spus că compania se aşteaptă să recunoască veniturile aferente acordului începând cu ianuarie 2024 şi este în concordanţă cu perspectiva pe termen lung a companiei, prezentată în primul trimestru.

Portofoliul de brevete Nokia este construit pe peste 140 de miliarde de euro (152,70 miliarde de dolari) investiţi în cercetare şi dezvoltare şi este compus din aproximativ 20.000 de brevete, inclusiv peste 5.500 declarate esenţiale pentru 5G, a spus compania finlandeză.

”Acordul reflectă puterea portofoliului de brevete Nokia, investiţiile de decenii în cercetare şi dezvoltare şi contribuţiile la standardele celulare şi alte tehnologii”, a declarat Jenni Lukander, preşedintele Nokia Technologies.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.