Funcţia prin care Netflix alege un film sau un serial în locul utilizatorului a fost lansată la nivel global.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După câteva luni de teste şi disponibilitate limitată, Netflix a lansat în toate ţările în care activează funcţia “Redă ceva/ Play Something”, prin care algoritmul platformei alege ce să redea, în locul utilizatorilor nehotărâţi.

Între anxietatea alegerii unui titlu din catalogul Netflix şi experienţa dezamăgitoare provocată de  creaţiile slabe vizionate anterior, utilizatorul optează uneori să închidă Netflix fără să redea ceva, iar acest lucru poate fi un preambul al dezabonării.

Exact pentru aceste situaţii, noua funcţie poate fi o soluţie salvatoare, atât pentru utilizator, cât şi pentru Netflix. Responsabilitatea deciziei se mută pe umerii algoritmului, iar utilizatorul apasă butonul “Play Something” ca şi cum ar schimba canalul la TV, doar între posturi de filme.

Algoritmul alege ce să redea din rândul creaţiilor noi, al celor vizionate parţial şi, eventual, abandonate şi a celor aflate pe lista personală.

Noua funcţie apare în trei locuri în cadrul aplicaţiei de TV: în meniul de navigare din stânga ecranului, sub imaginea de profil şi pe al zecelea rând din ecranul principal.

Dacă titlul ales de algoritm nu este pe placul utilizatorului, care întrerupe redarea, butonul devine “Play Something Else”.

Această funcţie ar putea ajuta Netflix într-un moment ceva mai dificil, când conţinutul nou este limitat, din cauza pandemiei, iar creşterea numărului de utilizatori noi a încetinit.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.