Netflix îşi construieşte propriul studio unde va dezvolta jocuri, după ce a cumpărat mai mulţi dezvoltatori de jocuri şi a început să colaboreze cu alţi producători pentru dezvoltarea jocurilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Netflix este pregătit să treacă la următorul nivel în ceea ce priveşte jocurile, care vor deveni, mai devreme sau mai târziu, noul pilon de conţinut al platformei de streaming - compania îşi face propriul studio de jocuri.

Primul studio de jocuri deţinut de Netflix va avea sediul la Helsinki. Capitala Finlandei a fost aleasă pentru că este considerată unul dintre cele mai bune hub-uri de talente în ceea ce priveşte dezvoltarea jocurilor.

Compania americană spune că va dezvolta aici „jocuri de clasă mondială” şi că acestea nu vor fi condiţionate de reclame sau microtranzacţii. Asta pentru că jocurile vor fi incluse în planurile pentru care se percep oricum abonamente lunare şi pe care compania le poate scumpi, cum a şi făcut-o deja în mai multe rânduri.

La conducerea studioului se va afla Marko Lastikka, care este fost vicepreşedinte şi Manager General la Zynga, studioul cunoscut, în primul rând, pentru jocul Farmville.

Va dura, însă, până vor putea fi jucate primele titluri create de noul studio de jocuri al Netflix. Compania spune că „fructele” vor putea fi văzute peste câţiva ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.