Netcity Telecom, concesionarul reţelei Netcity, a anunţat, duminică, după anunţul privind amenda de aproape 2,2 milioane lei primită de la Consiliul Concurenţei, că aşteaptă redactarea şi publicarea deciziei autorităţii pentru a putea stabili paşii următori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Consiliul Concurenţei a anunţat, duminică, că a sancţionat Netcity Telecom cu o amendă de 2,184 milioane lei (460.000 euro) pentru abuz de poziţie dominantă.

Ulterior, compania a venit cu o reacţie.

"În ceea ce priveşte investigaţia Consiliului Concurenţei, Netcity îşi reconfirmă şi menţine rolul de a furniza locuitorilor, mediului de afaceri şi operatorilor de telecomunicaţii din Bucureşti o infrastructură modernă, sigură şi accesibilă. Compania a luat notă de informaţiile emise de Consiliului Concurenţei şi aşteaptă redactarea şi publicarea deciziei autorităţii pentru putea stabili, respectând în totalitate cadrul legal, paşii următori", a anunţat compania.

Netcity Telecom este concesionarul reţelei Netcity, având ca responsabilităţi proiectarea, realizarea, deservirea tehnică şi comercială a infrastructurii subterane Netcity a Municipiului Bucureşti, cu scopul principal de găzduire a reţelelor de comunicaţii electronice instalate anterior, preponderent, pe stâlpii din capitală.

”În cadrul aceleiaşi investigaţii, Consiliul Concurenţei a constatat că, în perioada 26.11.2013 – 26.10.2016, administraţia Municipiului Bucureşti, prin Primarul General şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti, nu a făcut demersurile necesare în procesul de reglementare a condiţiilor de acces la infrastructura Netcity. În acest fel (neacţionând), Primăria Bucureşti a încălcat reglementările în domeniul concurenţei (art. 8 din Legea Concurenţei), favorizând continuarea abuzului de poziţie dominantă a Netcity Telecom până în anul 2016, când au intrat în vigoare prevederile referitoare la regimul infrastructurii fizice a reţelelor de comunicaţii electronice, precum şi cele privind stabilirea unor măsuri pentru reducerea costului instalării reţelelor de comunicaţii electronice (Legea nr. 159/2016)”, se arată în comunicatul trimis de Consiliu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.