Tesla va începe în iulie să producă o versiune cu tracţiune integrală, cu două motoare, a automobilului Model 3, a scris pe Twitter directorul general al producătorului amerrican de vehicule electrice, Elon Musk, transmite MarketWatch.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania va începe să primească comenzi pentru noua versiune a Model 3 la sfârşitul acesteri săptămâni, a mai scris Musk, adăugând că sedanurile Model 3 cu suspensie pe aer vor intra probabil în fabricaţie săptămâna viitoare.

Automobilul Model 3 stă la baza planurilor de extindere ale Tesla, iar creşterea producţiei a fost întârziată de problemele de fabricaţie.

La o conferinţă cu analiştii organizată în această lună pentru prezentarea rezultatelor trimestriale, Tesla a menţinut obiectivul de a ajunge la o producţie de 5.000 de automobile Model 3 pe săptămână, până la sfârşitul trimestrului al doilea.

Tesla a amânat obiectivele referitoare la producţia model 3 cel puţin de două ori. O ţintă anterioară a fost ca până la sfârşitul trimestrului al doilea producţia Model 3 să ajungă la 2.500 de maşini pe săptămână. Tesla a ratat acest obiectiv, raportând la începutul lunii aprilie un ritm al producţiei de aproximativ 2.000 de maşini pe săptămână.

În timpul conferinţei cu analiştii şi într-o scrisoare adresată investitorilor, Tesla a dezvăluit că în a treia săptămână din aprilie a oprit activitatea pentru a putea mări ulterior producţia şi că în săptămâna anterioară închiderii activităţii a fabricat un număr record de 2.270 de sedanuri Model 3. A fost a treia săptămână consecutivă când Tesla a produs peste 2.000 de automobile. Compania a mai anunţat atunci că în al doilea trimestru va avea loc o a doua pauză în activitatea fabricii, pentru noi modificări tehnice ale liniilor de fabricaţie.

Acţiunile Tesla s-au depreciat cu 7% în ultimele 12 luni, faţă de o creştere de circa 14% a indicelui S&P 300 şi de 18% în cazul indicelui Dow Jones Industrial Average.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.