Cei cinci copii ai regretatului magnat al mass-media Silvio Berlusconi au acceptat luni, testamentul tatălui lor, ”în deplină armonie”, au spus moştenitorii fostului premier al Italiei, asigurând o tranziţie lină pentru imperiul său de afaceri, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Devenind unici proprietari ai holdingului familiei Fininvest, moştenitorii s-au angajat să respecte o aşa-numită perioadă ”de blocare” de cinci ani, în care participaţiile care le revin vor rămâne neschimbate, a spus o persoană care are cunoştinţă despre acest lucru.

Berlusconi, care a murit în iunie, la vârsta de 86 de ani, în testamentul său le-a încredinţat copiilor săi mai mari, Marina şi Pier Silvio, controlul companiei Fininvest, care avea active în valoare de 4,5 miliarde de euro la sfârşitul anului trecut.

”Marina, Pier Silvio, Barbara, Eleonora şi Luigi Berlusconi anunţă că au acceptat moştenirea tatălui lor, interpretând ultimele sale dorinţe în totală armonie, pentru a-i onora memoria cu profundă recunoştinţă”, au spus aceştia într-un comunicat comun.

Moştenitorii au semnalat unitate în renunţarea la posibilitatea de a accepta moştenirea în beneficiul inventarului, ceea ce ar fi prelungit procedura, deoarece necesită verificări pentru plafonarea eventualelor obligaţii la valoarea bunurilor, a spus persoana.

Marina şi Pier Silvio, copiii din prima căsătorie a lui Silvio Berlusconi, s-au aflat de zeci de ani în fruntea afacerilor din media şi TV ale familiei, Mondadori şi MFE-MediaForEurope, anterior Mediaset.

Marina prezidează Fininvest din 2005.

Holdingul de familie deţine, de asemenea, o participaţie de 30% în compania de administrare de active Banca Mediolanum, în valoare de 1,8 miliarde de euro la preţurile actuale de piaţă, precum şi în clubul de fotbal de top AC Monza.

Marina şi Pier Silvio vor deţine o cotă de vot combinată de 52% la Fininvest, a spus sursa, restul fiind deţinut de cei trei copii mai mici ai lui Berlusconi, urmaşii din a doua căsătorie a lui.

Barbara, Eleonora şi Luigi vor avea dreptul să aleagă trei membri ai consiliului de administraţie Fininvest, în baza unui acord cu fraţii mai mari, a adăugat sursa.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.