Ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, a declarat, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, că există bani pentru construcţia bugetară pentru anul 2018, subliiind că Guvernul nu are nicio problemă din punct de vedere al finanţării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi au avut loc consultări cu sindicatele din sănătate. S-au purtat discuţii legate de sumele aferente sporurilor şi discuţia toată a fost în jurul sporurilor. Indiscutabil că nu am făcut nicio afirmaţie legată de faptul că nu sunt bani”, a afirmat Mişa, după ce un lider al sindicaliştilor din sănătate ar fi susţinut că ministrul Finanţelor i-ar fi avertizat că nu sunt bani pentru aplicarea Legii salarizării dacă nu sunt trecute la angajat contribuţiile sociale.

”După cum am precizat de mai multe ori, repet acum încă o dată, există bani pentru construcţia bugetară în anul 2018. Mai mult decât atât, proiecţia bugetară care e deja realizată pe bugetul anului 2018 ne dă posibilitatea să ne încadrăm pe 2,96% deficit (...). Deci, nu avem nicio problemă din punct de vedere al finanţării, nu e nicio problemă nici la nivelul Ministerului de Finanţe, nici la nivelul Guvernului de a nu avea capacitatea să finanţeze”, a subliniat ministrul Finanţelor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.