România a înregistrat o creştere de 4,1% al numărului de turişti în primul semestru, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar măsura acordării voucherelor de vacanţă este cea mai importantă luată de un Guvern, după Revoluţie, în acest sector, a anunţat luni ministrul Turismului, Bogdan Trif, la prezentarea bilanţului de şase luni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Vreau să încep cu o veste foarte bună, şi anume că am înregistrat, în primele şase luni ale anului, o creştere de 4,1% a numărului de turişti în România. Aş începe cu tichetele de vacanta. Este măsura cea mai importantă pe care a luat-o un Guvern de la Revoluţie încoace. Este un ajutor direct dat sectorului turistic”, a spus Trif.

După aplicarea acestei măsuri, fiecare funcţionar public trebuie să primească un voucher de vacanţă în valoare de 1.450 de lei, iar suma poate fi cheltuită doar în interiorul graniţelor ţării.

”Este o măsură care, în mod clar, a ajutat acest sector, mai ales că am avut parte de o vreme, totuşi, nefavorabilă turismului, inclusiv pe litoralul românesc. În ultima perioadă, au fost ploi aproape zilnice. Nu o spune doar Ministerului Turismului că această măsură sunt un succes. Am aici şi adresa ANAT-ului (Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism - n.r.) (...)”, a spus Trif.

Ministrul a subliniat că sectorul privat a susţinut această măsură.

”Cei care folosesc voucherele de vacanţă pentru cazare şi pentru accesul în restaurante, cu siguranţă nu vor cheltui doar acei bani. Ei vor veni cu un buget separat care, de asemenea, va fi cheltuit în România”, a spus ministrul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.