Ministrul Transporturilor Lucian Bode a anunţat la B1 TV că va cere un ajutor de salvare de 47 de milioane de euro, respectiv un ajutor de restructurare de 110 milioane de euro pentru redresarea situaţiei de la TAROM, precizând că vor fi înregistrate pierderi de 190 de milioane de lei în acest an.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„La TAROM, lucrurile arată foarte rău. Ne vom închide pe 190 milioane de lei pierderi pe acest an. Avem disponibili în jur de 20 de milioane de euro în acest moment în cont. Avem rate la Boeing. Avem în evaluare achiziţia de ATR-uri, pentru că avem acel Memorandum semnat. E clar că avem nevoie de uniformizarea flotei”,a afirmat ministrul.

El a spus că fostul manager,  Mădălina Mezei, a sembat ”ca primarul” în prima zi de mandat, iar procedura pentru achiziţionarea ATR-urilor era declnaşată la momentul venitii acesteia.

”Lăsând la o parte moştenirea, vorbim de ce trebuie să facem noi. Noi trebuie să restructurăm această companie şi, când spun  restructurare, nu mă gândesc la restructurarea pe care a făcut-o Cuc, de exemplu, la un moment dat, când a pornit de la 1.700 de angajaţi şi a terminat-o la 1.900. (...) Pe o procedură foarte clară vom face un proces de restructurare. Vom cere un ajutor de salvare - şi am discutat şi la Bruxelles.Vorbim de 47 de milioane de euro ajutor de salvare şi de aproximativ 110 milioane de euro ajutor de restructurare”, a afirmat Bode, care a precizat că aceştia sunt bani de la bugetul de stat, care trebuie recuperaţi.

”Noi avem un singur obiectiv, să ţinem această companie naţională”, a declarat ministrul Transporturilor.

El a mai a spus că trebuie adus un manager privat la Tarom.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.