Ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode, a anunţat că ştie problemele referitoare la infrastructură, cu care se confruntă constructorul auto Dacia, şi consideră că mare parte dintre acestea pot fi rezolvate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vineri, Lucian Bode, împreună cu Ludovic Orban, Prim-Ministrul României, Costel Alexe, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, au avut o întrevedere cu reprezentanţii managementului companiei Dacia şi cu CEO Groupe Renault România, Christophe Dridi.

Discuţiile au vizat printre altele stadiul proiectelor de infrastructură necesare pentru dezvoltarea atât a exportului de autovehicule produse în uzinele Dacia cât şi a economiei naţionale, în general.

În cadrul discuţiilor, Bode a precizat că în zona infrastructurii se va pune accent pe creşterea volumului de investiţii deoarece numai aşa se pot crea premisele unei dezvoltări economice durabile.

”La întâlnirea cu reprezentanţii conducerii Dacia am convenit asupra formării unor grupuri de lucru alcătuite din reprezentanţi ai administraţiei, ai investitorilor privaţi şi consilieri ai Prim-Ministrului. Ştiu problemele cu care se confruntă cei de la Dacia şi am convingerea că printr-un dialog permanent, mare parte dintre acestea se pot rezolva. Deja le-am transmis ca s-a rezolvat situaţia pe care mi-au semnalat-o în ceea ce priveşte portul Constanţa: din ianuarie 2020 nu se vor mai desfăşura operaţiuni încărcare/descărcare mărfuri pulbere vrac, la dana vecină cu zona unde se află autoturismele Dacia, destinate exportului. În ceea ce priveşte relaţia contractuală cu CFR Marfă, sper ca noua conducere a societăţii să găsească, prin dialogul cu reprezentanţii Dacia, o soluţie care să avantajeze ambele părţi” a spus Lucian Bode.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.