Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a discutat, miercuri, cu autorităţile din Hunedoara despre stadiul unor drumuri, precum şi despre un proiect de infrastructură feroviară, după ce a vizitat, neanunţat, Autostrada A1. Discuţiile au vizat stadiul lucrărilor la loturile trei şi patru ale acestei autostrăzi, ca urmare a vizitei inopinate de lucru făcută de către ministru pe tronsoanele autostrăzii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă, de miercuri, al Prefecturii Hunedoara, prefectul Fabius Tiberiu Kiszely, împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Flaviu Bobora, a participat la o întâlnire de lucru cu ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, şi cu Ştefan Ioniţă, directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

”În cadrul întâlnirii, s-au purtat discuţii despre stadiul lucrărilor şi problemele apărute în cadrul investiţiilor majore de infrastructură rutieră din judeţul Hunedoara”, se arată în comunicat.

Discuţiile au vizat stadiul lucrărilor la Autostrada A1, loturile trei şi patru, ca urmare a vizitei inopinate de lucru făcută de către ministru pe tronsonul autostrăzii.

”A fost adusă în discuţie şi problema descărcării traficului rutier din DN 76 pe DN 7. Reprezentantul C.N.A.I.R. estimează că în termen de maximum două săptămâni proiectul tehnic urmează să intre în procedura de avizare şi autorizare, urmând achiziţia şi execuţia lucrării care ar face conectarea cu DN 7 mai eficientă şi mai sigură. A fost dezbătut şi stadiul execuţiei lucrărilor la DN 7A şi DN 66 (...). Ministrul Transporturilor a dat asigurări că va acorda o atenţie deosebită problemei ridicată de autorităţile hunedorene privind lucrările de modernizare şi reabilitare la DN 66A”, se mai arată în comunicat.

Totodată, a fost dezbătută situaţia DN 74 Brad - Alba Iulia şi necesitatea includerii acestui segment de drum în strategia de dezvoltare viitoare, pentru modernizare. Până atunci, vor continua lucrările de întreţinere.

Au fost analizate, de asemenea, şi problemele privind implementarea proiectului de infrastructură feroviară pe Tronsonul 4 Pan European Radna - Gurasada - Simeria.

Autorităţile hunedorene i-au solicitat ministrului modernizarea totemurilor de la intrările în judeţ.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.