Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) va finanţa cu 300 de milioane euro realizarea liniei de metrou M6, care va lega Bucureştiul de aeroportul Henri Coandă, proiectul de 1,391 miliarde euro având acum finanţarea asigurată după ce Comisia Europeană a acceptat cererea de finanţare, a declarat joi ministrul Transporturilor, Felix Stroe, în cadrul şedinţei de Guvern.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul Transporturilor a depus aplicaţia rescrisă pentru magistrala de metrou M6, fiind acceptată cererea de finanţare de către Comisia Europeană. Magistrala de metrou are o lungime de 14,2 kilometri şi 12 staţii, cu o valoare totală a proiectului de 1,391 miliarde euro.

”Este un lucru foarte bun. Ajunşi în această etapă, lucrurile nu mai pot da înapoi, avem finanţarea asigurată. Diferenţa de 300 de milioane de euro, pentru realizarea integrală a magistralei de metrou va fi asigurată de către BERD, care s-a oferit să facă această finanţare”, a spus Stroe.

Ministrul a subliniat că proiectul are toate finanţarea asigurată şi nu mai poate fi oprit.

Stroe a mai precizat că Banca Naţională a României (BNR) a confirmat plata a 439 milioane de euro ca urmare a acceptării aplicaţiilor pe care anunţate anterior pentru tronsoanele Gurasada - Simeria, Câmpia Turzii - Ocna Târgu Mureş şi Sebeş - Turda.

Stroe a vorbit şi despre memorandumul privind demararea unor proiecte de transport în perioada 2018-2027, aprobat joi de Guvern. Proiectul a fost iniţiat de Ministerul Transporturilor împreună cu Ministerul Dezvoltării Regionale.

În memorandum sunt incluse proiecte strategice identificate ca prioritare din Master Planul General de Transport al României, precum sectorul de autostradă Braşov - Bacău - Paşcani - Iaşi - Ungheni (+pod Ungheni), în lungime de 336,5 km şi o valoare totală de 3,08 miliarde euro şi proiectul de drum Transregio Braşov - Târgu Mureş, în lungime de 161 km şi o valoare totală de 102 milioane euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.