Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat că traficul de mărfuri în Portul Constanţa a crescut cu opt procente după începerea războiului din Ucraina, precizând că dacă înainte de acest conflict erau operate aici 33 de nave pe zi acum numărul acestora a ajuns la 50.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Sorin Grindeanu a făcut o vizită, marţi, în Portul Constanţa. La final, într-o conferinţă de presă, el a prezentat situaţia traficului de mărfuri după începerea războiului din Ucraina. 
 
“Au fost creşteri în ultima perioadă legate de circulaţia mărfurilor. Urmare a situaţiei geopolitice a crescut undeva cu 8% traficul. Cele mai mari creşteri s-au înregistrat pe zona de produse petroliere, undeva 53% de când a apărut conflictul din Ucraina, pe echipamente maşini - 97,6%, pe îngrăşăminte pe la 20% şi pe combustibili minerali solizi pe la 17 - 18%.  Dacă vorbim în mii de tone zilnic media zilnică a cantităţilor de mărfuri operate  a crescut cu circa 30.000 de tone pe zi comparativ cu ceea ce s-a întâmplat în aceeaşi perioadă a anului trecut, de la 130.000 cât era anul trecut la 160.000. Anul trecut erau în medie de 33 de nave pe zi care operau aici, acum am ajuns la aproape 50”, a declarat Sorin Grindeanu.
 
După începerea războiului, multe nave care urmau să ajungă în porturi din Ucraina sosesc în Portul Constanţa.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.