Alexandru Petrescu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat a discutat marţi cu reprezentaţii guvernului din Coreea de Sud perspectivele şi modul de organizare a viitorului Centru Naţional de Productivitate, odată cu finalizarea celei de-a doua etape a implementării programului ”Knowledge Sharing Program 2016/2017” derulat de executivele din România şi Coreea de Sud, în scopul colaborării în domeniul creşterii productivităţii şi competitivităţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Lucrăm în prezent, împreună cu Secretariatul General al Guvernului la un Memorandum pentru configurarea Centrului Român de Productivitate, prin intermediul căruia  expertiza coreeană de măsurare şi creştere a productivităţii va fi transferată şi adaptată cerinţelor şi realităţilor româneşti în scopul reînnoirii producţiei şi specializării continue a forţei de muncă, automatizării proceselor şi operaţiunilor. Aceste cunoştinţe vor deveni baza de consultanţă pentru sectorul IMM din România destinată creşterii  performanţei şi impulsionării antreprenoriatului de succes, prin punerea în aplicare a celor mai bune practici în domeniul productivităţii”, a declarat ministrul Alexandru Petrescu, într-un comunicat.

Prin crearea Centrului Român de Productivitate, mediul de afaceri din România va beneficia de sprijin privind metodele şi tehnicile de îmbunătăţire a productivităţii, de instruire şi activităţi de consultanţă de nivel internaţional, training vocaţional si de o bază de date completă a sectoarelor economice.

”În prezent, întreaga lume a afacerilor se concentrează pe inovare şi pe competitivitate sporită prin creşterea productivităţii şi alocarea eficientă a resurselor.  Ne aflăm acum la sfârşitul celei de-a doua etape de implementare a programului de productivitate din România, prin care, împreună cu Guvernul Coreean, am realizat paşi importanţi în direcţia obiectivului nostru de a face din productivitate un punct central al politicilor dedicate IMM-urilor si al întregului ecosistem de business, în general”, a menţionat Petrescu.

România, prin Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat  a derulat, în perioada 2015-2017, Programul Knowledge Sharing Program, furnizat de Guvernul din Coreea.

”Programul a urmărit definirea unor parametri care să permită evaluarea productivităţii în Romania, în corelare cu standardele internaţionale şi europene din domeniu, definirea procedurilor specifice pentru instituirea unui premiu naţional de productivitate şi formularea unei propuneri de proiect pentru înfiinţarea Centrului Român de Productivitate”, arată ministerul.

Centrele Naţionale de Productivitate sunt organizaţii de referinţa pentru economiile ţărilor dezvoltate, cele mai semnificative fiind cele din Germania, Olanda, Finlanda, Marea Britanie, Statele Unite, Japonia, Coreea sau Singapore.

Aceste centre sunt afiliate la Asociaţia Europeană a Centrelor Naţionale de Productivitate cu sediul în Belgia sau la Asociaţia de Productivitate din Asia, iar în America există trei asociaţii.

Centrele sunt susţinute metodologic de un departament specializat al Organizaţiei Internaţionale a Muncii (OIM), cu sediul la Geneva.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.