Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a anunţat, miercuri seară, că programul Casa Verde Fotovoltaice a fost deblocat şi că lista noilor instalatori va fi publicată în zilele următoare pe site-ul Administraţiei Fondului de Mediu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am vorbit mai devreme cu preşedintele Administraţiei Fondului de Mediu care mă anunţase că până marţi inclusiv aveau termen de răspuns la clarificări, cei 93 de  noi instalatori. M-a asigurat că în maxim 24 de ore urmează să îi evalueze pe toţi şi aşa cum mi-a promis, mi-a confirmat în această seară, la telefon, că toţi instalatorii sunt validaţi în mai puţin de o zi de la momentul la care au început acest proces, deci după ce au răsouns toţi la clarificări. Asta înseamnă că mâine-poimâine se publică pe site-ul AFM lista noilor instalatori validaţi, fiecare îşi constituie acele garanţii pentru participarea în program, au 5 zile la dispoziţie”, a declarat Mircea Fechet la TVR Info, miercuri seată.

Fechet a adăugat că 90.000 de familii aşteaptă deblocarea acestui program.

”Aşa cum am promis, anul acesta vom debloca Casa Verde panouri fotovoltaice, fiindcă avem 90.000 de familii care tot aşteaptă de săptămâni întregi deblocarea acestei situaţii. Ţin totodată să mulţumesc firmei care obţinuse în instanţă blocarea acestui program, că a ales acea cale amiabilă cu Ministerul Mediului, a renunţat la procesul pe care îl avea cu AFM şi astăzi putem spune că vom avea montate în curând panourile pe acoperişurile din România”, a mai spus Fechet.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.