Deficitul bugetar va continua să crească şi la 10 luni, depăşind nivelul de 2,6%, situaţia fiind îngrijorătoare şi confirmând ”cele mai mari temeri ale noastre”, a spus, miercuri, noul ministru al Finanţelor, Florin Cîţu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bugetul general consolidat, care include atât bugetul de stat, cât şi bugetele de pensii şi de şomaj, a încheiat primele 9 luni cu un deficit de 26,97 miliarde lei (5,67 miliarde euro), 2,6% din Produsul Intern Brut (PIB), cu 60,5% mai mare faţă de cel din aceeaşi perioadă a anului trecut, în condiţiile în care cheltuielile de personal au crescut cu 20,2%, arată datele publicate, recent, pe site-ul Ministerului Finanţelor.

Situaţia este îngrijorătoare, mai ales că deficitul bugetar continuă să crească, potrivit lui Cîţu.

”Creşterea deficitului bugetar este îngrijorătore. La 9 luni, este 2,6%. La 10 luni, deficitul creşte, este mai mare de 2,6%. Situaţia confirmă cele mai mari temeri ale noastre, exprimate în ultimii doi ani”, a spus Cîţu.

Ministrul a precizat că vor fi prezentate mai multe date săptămâna viitoare.

La conferinţă a fost prezent şi premierul Ludovic Orban, care a subliniat că nu a fost îndeplinit planul la încasări.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.