Ministrul de Finanţe, Viorel Ştefan, a anunţat că viitorul Cod Fiscal va prevedea posibilitatea achitării impozitului global pe venit pe gospodărie, care va deveni astel o entitate recunoscută fiscal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Prin gospodărie înţelegem un grup de persoane, înrudite sau nu, care acceptă prin semnătură să declare la Fisc că şi-au constituit un patrimoniu comun. Nu în scop comercial, ci pentru a-şi gestiona nevoile familiale”, a precizat ministrul de Finanţe.

Astfel, gospodăria va deveni o entitate recunoscută fiscal. ”Patrimoniul comun se înregistrează la Fisc şi când se face calculul pe impozitul global se ia în gospodărie”, a spus Viorel Ştefan.

El a spus că există posibilitatea constituirii de gospodării şi între familii care nu sunt înrudite dar care, de exemplu, locuiesc în acelaşi imobil. Ştefan a spus că formarea de gospodării recunoscute fiscal va contribui şi la reducerea birocraţiei. ”Dispar multe încurcături precum cele legate de proprietăţile în indiviză”, a mai spus Viorel Ştefan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.