Ministrul Energiei, Toma Petcu, spune că salariile angajaţilor Complexului Energetic Oltenia vor creşte doar dacă producătorul de energie ajunge pe profit, după ce reprezentanţii sindicatelor au vorbit cu ministrul de disponibilizări repetate şi de nivelul scăzut al salariilor la unele categorii de salariaţi din zona productivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Energiei a fost joi la sediul CE Oltenia, unde a discutat cu conducerea companiei, dar şi cu reprezentanţi ai sindicatelor.

”Ministrul Energiei şi-a exprimat încrederea în viitorul cărbunelui pentru menţinerea siguranţei sistemului energetic, apreciind modul în care au fost depăşite dificultăţile din perioada de iarnă şi rezultatele înregistrate în primul semestru al acestui an. De asemenea, au fost făcute referiri la implicarea pe care o va avea Ministerul Energiei în soluţionarea problemelor legislative pentru deblocarea activităţii miniere ca sursa necesară funcţionarii conţinue a CE Oltenia cu şase/şapte grupuri energetice, eforturile angajaţilor putând fi răsplătite cu creşteri salariale în baza rezultatelor financiare pozitive ale companiei”, arată un comunicat publicat pe site-ul companiei.

Conducerea companiei a prezentat problemele majore ale companiei, în actualele condiţii legislative, în legătură cu asigurarea fronturilor de lucru pentru exploatările miniere, nefuncţionalitatea Planului Naţional de Investitii (PNI) şi termenele de conformare impuse de directivele europene de mediu.

”Nu în ultimul rând, ministrul Energiei a subliniat importanţa realizarii investiţiilor programate pentru menţinerea activităţii companiei, cu implicarea autorităţii în deblocarea cererilor de rambursare din PNI pentru proiectele înscrise de CE Oltenia, manifestându-şi dorinţa ca următoarea vizita să se desfăşoare în zona de producţie”, mai informează compania.

În companie lucrează în prezent 14.300 angajaţi.

Complexul Energetic Oltenia a fost înfiinţat în 2011 prin fuziunea Complexurilor Energetice Rovinari, Turceni şi Craiova cu Societatea Naţională a Lignitului Oltenia.

Compania se află de mai mulţi ani într-o situaţie financiară dificilă, înregistrând pierderi de 961 milioane lei (213,5 milioane euro) în 2015.

Ministerul Energiei deţine 77,15% din acţiunile companiei, în timp ce Fondul Proprietatea controlează 21,55% din acţiuni. Restul acţiunilor aparţin Electrocentrale Grup (0,84%) şi Societăţii pentru Închiderea - Conservarea Minelor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.