Voucherele de vacanţă vor fi menţinute şi în 2020, a declarat ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, la postul Antena 3, menţionând că este examinată şi soluţia de a stimula utilizarea lor şi în perioada de extrasezon. El invocă şi un proiect de lege referitor la utilizarea voucherelor de vacanţă şi în mediul privat, iar deducerea se va face din impozitul pe profit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am fost întrebat tot timpul dacă voucherele de vacanţă vor fi păstrate, dacă se va renunţa la ele, ce vom face. Evident că menţinem voucherele de vacanţă. Niciodată nu a fost problema renunţării la voucherele de vacanţă. Şi, mai mult, avem chiar o iniţiativă parlamentară în dezbatere la Camera Deputaţilor acum cu privire la voucherele de vacanţă din domeniul privat, pentru companile private, acolo unde dorim nu deducere fiscală din venituri, ci deducere din impozitul pe profit”, a declarat ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, la postul Antena 3.

Mai mult, el spune că este examinată soluţia de a le extinde în zona de extrasezon, când sunt mai puţini turişti.

”Mi se pare normal să stimulăm income-ul de turişti şi în această perioadă, când sunt mai puţini turişti”, a adăugat el.

Ministrul spune că astfel vor fi spijiniţi şi hotelierii şi industria hotelieră în extrasezon.

Potrivit unui proiect iniţiat de fostul Minister al Turismului, românii care primesc vouchere de vacanţă vor putea alege fie pentru folosirea lor pe întreaga perioadă a anului, ca până acum, fie pentru utilizarea doar în anumite luni, caz în care valoarea acestora ar urma să crească la 2.080 de lei. 

”Când ne apucăm de bugetul anului viitor, o să le vedeţi acolo. (...) Lăsaţi-ne să terminăm rectificarea bugetară, să ne apucăm de bugetul anului 2020 şi atunci o să vedeţi voucherele”, a subliniat oficialul.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.