Primarul Capitalei, Gabriela Firea, ar trebui să ştie de ce plătesc bucureştenii 495,51 lei pe gigacalorie deşi, prin TermoEnergetica, o cumpără cu 196 lei de la ELCEN, în condiţiile în care sistemul de termoficare din Bucureşti, aflat în grija Primăriei Municipiului Bucureşti, este în prag de colaps, a transmis, marţi, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Firea a comentat din nou, marţi, proiectul Ministerului Energiei de renunţare la subvenţionarea gigacaloriei pentru consumatorii casnici şi afirmă că parlamentarii PSD vor vota împotriva unei astfel de iniţiative. Marţi, Popescu a atras atenţia că Firea acuză de câteva zile ”sabotaje închipuite”, crezând că bucureştenii nu văd realitatea oraşului lor.

Miercuri, ministrul a subliniat că sistemul de termoficare din Bucureşti, aflat în grija Primăriei Municipiului Bucureşti, este în prag de colaps.

”Doamna Gabriela Firea are obligaţia să răspundă la o întrebare vitală: de ce plătesc bucureştenii 495,51 lei pe Gigacalorie deşi, prin TermoEnergetica, o cumpără cu 196 lei (fără TVA) de la ELCEN? Răspunsul cu siguranţă va fi unul revelator! Oare nu cumva din aşa zisa subvenţie, pe care spune că o plăteşte pentru cetăţenii ”din blocurile vechi de apartamente, care nu şi-au permis financiar să se mute în blocuri noi sau în zonele rezidenţiale din judeţul Ilfov”, acoperă de fapt şi pierderile de pe reţeaua avariată, pe care nu a fost în stare să o modernizeze?!?”, a scris ministrul, pe pagina sa de Facebook.

El consideră că nu este o noutate pentru nimeni că sistemul de termoficare are ţevile vechi şi ruginite, iar pierderile de apă caldă pe reţea sunt imense.

”Dar primarul Capitalei, doamna Firea, în loc să prezinte soluţii aruncă cu acuzaţii nefondate! Ce se întâmplă cu suma de 299,51 lei?!?! Ce acoperiţi de fapt cu această sumă? Cred că bucureştenii au dreptul să afle aceste informaţii! Aşa cum am mai anunţat, dar vreau să o fac din nou, am discutat cu cei de la BERD despre posibilitatea unor împrumuturi pentru a moderniza ELCEN, dar şi reţeaua de termoficare din Bucureşti, pentru o soluţie integrată, eficientă cu costuri mai mici pentru bucureşteni. Pentru că, spre deosebire de cei din PSD, care doar vorbesc, noi, cei din PNL găsim şi soluţii la problemele pe care fie nu le-au rezolvat, fie le-au provocat”, a scris ministrul.

Popescu consideră că definirea consumatorului vulnerabil nu are nicio legatură cu subvenţia pe care Consiliul General o acordă bucureştenilor.

”Consumatorul vulnerabil va fi definit de un comitet interministerial, care va fi condus de Ministerul Muncii, pentru că acolo este materia de drept, unde va fi prezent şi Ministerul Dezvoltării, pentru că acolo sunt primariile. Şi va fi implicat şi Ministerul Ecomomiei şi Energiei. Definirea consumatorului vulnerabil nu o împiedică nicio primărie să dea subvenţii în continuare. Lăsaţi campania electorală şi treceţi la treabă!”, a scris Popescu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.