Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunţat că aplicaţia care permite obţinerea certificatelor de urgenţă de către companiile aflate în dificultate din cauza crizei provocate de coronavirus este funcţională şi poate fi accesată pe portalul prevenire.gov.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"De o jumătate de oră aplicaţia este funcţională. Astăzi toată ziua am stat de vorbă cu colegii care au stat la birou, au lucrat. Aplicaţia este funcţională, este ridicată pe site şi deja sunt companii româneşti care solicită şi au obţinut acest certificat. Cred că este printre puţinele aplicaţii informatice, aşa cum am promis, a fost gata astăzi, chiar dacă este seară. De jumătate de oră pe portalul prevenire.gov.ro se pot elibera automat (certificate - n.r.), fără nicio interacţiune între autoritatea publică centrală şi companii”, a declarat Virgil Popescu, la B1 Tv, duminică seara.
 
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
Firmele care vor accesa aplicaţia pot primi certificate albastre care atestă că o companie a avut activitatea oprit total sau parţial.
 
"Aceste certificate sunt de tip 1 sau albastru este un certificat care atestă că o companie a avut activitatea oprită total sau parţial ca efect al deciziilor autorităţilor publice de la aplicarea decretului. Practic acele companii a căror activitate a fost oprită parţial sau total de ordonanţele militare. Cu acest certificat poate să îşi amâne de la plată chirie, utilităţi, pot să depună să obţină eşalonarea ratelor creditelor la bănci, pot să invoce ca IMM forţa majoră şi nu mai e nevoie să plătească acea taxă de 500 de euro la Camera de Comerţ, dacă se dovedeşte că e forţă majoră”, a spus Popescu.
 
De asemenea, se eliberează şi certificate galbene cu aceleaşi beneficii, mai puţin în privinţa chiriei.
 
"Al doilea tip de certificat este de tip galben care atestă că firma a avut veniturile sau încasările diminuate cu minim 25% în luna martie, în comparaţie cu media lunilor ianuarie şi februarie. Cu acest certificat au aceleaşi beneficii, mai puţin amânarea la plata chiriei, având în vedere că activitatea nu a fost oprită”, a mai declarat ministrul.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.