Ministrul de stat al Tehnologiei din India a declarat duminică că se va întâlni săptămâna aceasta cu startupuri de tehnologie, pentru a evalua impactul colapsului Silicon Valley Bank asupra acestora, în condiţiile în care creşte îngrijorarea cu privire la consecinţele pentru sectorul indian al startupurilor, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autorităţile de reglementare bancare din California au închis vineri Silicon Valley Bank, care avea active de 209 miliarde de dolari la sfârşitul anului 2022, deponenţii retrăgând până la 42 de miliarde de dolari într-o singură zi, ducând banca la insolvenţă.

”Startupurile reprezintă o parte importantă a noii economii din India. Mă voi întâlni cu startupurile indiene săptămâna aceasta, pentru a înţelege impactul asupra lor şi cum poate ajuta guvernul în timpul crizei”, a declarat Rajeev Chandrasekhar, ministrul de stat pentru IT, pe Twitter.

India are una dintre cele mai mari pieţe pentru startupuri din lume, iar multe dintre ele au înregistrat evaluări de mai multe miliarde de dolari în ultimii ani şi au primit sprijinul investitorilor străini, care au pariat îndrăzneţ pe afacerile digitale şi alte afaceri tehnologice.

Eşecul SVB, cel mai mare din SUA de la criza financiară din 2008, a tulburat pieţele globale, a lovit acţiunile bancare şi deranjează acum antreprenorii indieni.

Doi parteneri ai unui fond de capital de risc indian şi o bancă pentru startupuri indiene au declarat pentru Reuters că verifică cu companiile din portofoliu orice expunere la SVB şi, dacă aceasta există, dacă aceasta reprezintă o parte semnificativă din soldul lor bancar total.

Startupurile de internet pentru consumatori, care au atras cea mai mare parte a finanţării în India în ultimii ani, sunt mai puţin afectate, deoarece fie nu au un cont SVB, fie au o expunere minimă la acesta, au spus cele trei persoane.

”Am vorbit cu unii fondatori şi este foarte rău”, a scris Ashish Dave, CEO al Mirae Asset Venture Investments (India), într-un tweet.

”În special pentru fondatorii indieni... care şi-au înfiinţat companiile din SUA şi au atras fonduri în runda iniţială, SVB este o bancă implicită. Incertitudinea îi omoară. Cele de creştere sunt relativ mai sigure pe măsură ce s-au diversificat. Ultimul lucru de care aveau nevoie fondatorii”.

Compania indiană Nazara Technologies, o companie de jocuri mobile, a declarat într-un document depus la autorităţile de reglementare că două dintre subsidiarele sale, Kiddopia şi Mediawrkz, deţin solduri de numerar în valoare totală de 7,75 milioane de dolari sau 640 de milioane de rupii la SVB.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.