Ministrul britanic de Finanţe, Philip Hammond, va anunţa luni creşterea cu 44% a investiţiilor în drumuri şi autostrăzi prevăzute în buget, oferind o imagine a cheltuielor publice mai mari promise de guvern, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fondurile de 25,5 miliarde de lire sterline (37 miliarde dolari) aferente perioadei 2020-2025, vor fi investite în proiecte din Anglia, cum ar fi modernizarea autostrăzilor şi construcţia unor drumuri de importanţă majoră.

Alte 3,5 miliarde de lire vor fi alocate pentru infrastructura locală.

Ministerul a anunţat că investiţiile vor reduce aglomeraţia în trafic şi vor contribui la îmbunătăţirea productivităţii economice.

Veniturile obţinute din accizele auto vor fi alocate în totalitate, în premieră, investiţiilor în infrastructură.

Hammond trebuie să demonstreze că poate onora promisiunea premierului Theresa May, că va pune capăt austerităţii din ultimul deceniu, concomitent cu continuarea reducerii datoriei publice ridicate.

Chiar dacă există un anumit spaţiu de manevră după scăderea deficitului bugetar, incertitudinile legate de impactul economic al ieşirii din Uniunea Europeană, în martie 2019,vor restricţiona probabil opţiunile lui Hammond.

Guvernul a anunţat vineri că Hammond va oferi probabil o reducere de 900 de milioane de lire a taxelor pentru retaileri, pentru ca aceştia să poată concura mai bine cu retailerii online.

Ministerul de Finanţe a mai anunţat sâmbătă că Hammond va lansa un studiu de fezabilitate referitor la o schemă de împrumut fără dobândă prin care să fie sprijinite persoanele cu venituri mici care vor să scape de dependenţa creditelor cu dobânzi mari.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.