Marea Britanie ar trebui să fie precaută cu privire la emiterea unei versiuni digitale a lirei sterline de către Banca Angliei, având în vedere confidenţialitatea şi alte probleme implicate, a declarat marţi ministrul Serviciilor Financiare, Andrew Griffith, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul de Finanţe şi Banca Angliei au lansat o consultare publică cu privire la emiterea unei aşa-numite monede digitale a băncii centrale, sau CBDC, reflectând iniţiativele multor bănci centrale din întreaga lume.

”Gândirea mea despre CBDC este că ar trebui să procedăm cu prudenţă, ceea ce este exact ceea ce facem în cadrul consultării comune cu Banca Angliei”, a declarat Griffith Comisiei pentru afaceri economice a Camerei Lorzilor.

El a adăugat că ”Este corect să ne angajăm şi să avem cea mai largă – şi, într-o anumită măsură, cea mai aprofundată – dezbatere de politică publică pe care am început-o cu procesul de consultare”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.