Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Daniel Cadariu, anunţă că, pe 17 mai, va fi lansat programul ”Start-Up Nation”, acesta fiind urmat, la finele lunii mai, de programul ”Microindustrializare”. Pentru luna iunie, ministerul de resort intenţionează implementarea altor patru programe dedicate antreprenorilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Chiar ieri sau alaltăieri am convenit ultima formă de calendar a lansării acestor programe cu cei de la STS, aşa încât, pe data de 17 mai, vom lansa primul program Start Up Nation, ediţia a treia. La sfârşit de mai, vom lansa al doilea program, cel care presupune o infuzie de capital pentru cei care lucrează în industrie, dar industria mică. Microindustrializare se numeşte acel program. Vor fi granturi în acel caz de 500.000 de lei pentru maximum o mie de beneficiari”, a declarat ministrul Antreprenoriatului, miercuri după-amiază, la Ploieşti. 
 
Ministrul a precizat că există alte programe a căror implementare ar urma să aibă loc în luna iunie.  
 
”În cursul lunii iunie, mai avem în calendar, cred, patru programe pe care dorim să le lansăm: unul dintre ele pentru comercializare şi servicii, unul pentru a susţine şi a stimula activitatea de incoming, de a aduce cât mai mulţi turişti străini în România şi a premia, dacă doriţi, agenţiile de turism care vor face acest lucru. Mai avem în pregătire un program - pentru că ministerul are o sumă de bani undeva într-un cont la o bancă dintr-un fond elveţian - şi vom iniţia un program de susţinere a mediului de afaceri cu credite cu dobândă subvenţionată. V-am dat doar câteva exemple, mai avem. În total un pachet de aproximativ zece, unsprezece, douăsprezece programe, incluzînd şi eventual HoReCa 2 pe care noi ca minister le pregătim şi ne facem treaba, în multe din cazuri având nevoie şi de suplimentări de fonduri. Mă refer la rectirifcarea bugetară pentru că noi suntem în situaţia, în acest moment, la minister, că avem o execuţie de aproximativ 70% pentru că aceşti bani i-am folosit pentru a închide amintita schemă de ajutor HoReCa 1, cele 450 de milioane de euro şi acum, în această lună, închidem, în sfârşit, şi Măsura 2. Din cei aproximativ  3.000 de beneficiari mai sunt doar 500 care trebuie să primească banii, cu condiţia să ne facă dovada cofinanţării”, a adăugat Cadariu.
 
El a explicat că, până cel târziu la mijlocul acestei luni, ministerul pe care îl conduce intenţionează închiderea etapei a doua a Măsura 1, privind acordarea de granturi de 2.000 de euro pentru IMM+uril el explicând că ”acolo mai era o sumă de 65 de milioane de euro”.
 
”Avem ceva întârzieri, datorită faptului că cei de la STS sunt extrem de solicitaţi, mai ales pentru urgenţele de pe PNRR, dar noi, cu direcţia de specialitate şi cu agenţiile din teritoriu, lucrăm să maturăm proiectele, să fim pregătiţi cu ele”, mai spune ministrul, referindu-se la programele de sprijin pentru mediul de afaceri.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.