Ministrul Agriculturii, Petre Daea, susţine că prin proiectul prin care Guvernul vrea să acorde crescătorilor de porci ajutoare financiare de 10.000 de euro va reuşi să rezolve problemele României şi să aducă pe masa românilor carne din producţie locală. "Aduc carne pe masa românilor şi iată cum mi-am făcut datoria pentru ţară", a spus Daea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Rezolv probleme României, rezolv problema porumbului din România prin acest program. Aduc carne pe masa românilor din producţie proprie, îi ajut pe fermierii români care cresc porci, îi aduc într-o situaţie favorabilă din punct de vedere economic. Şi iată cum mi-am făcut datoria pentru ţară, pentru crescători, şi pentru consumatorii români”, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea, marţi seară la Digi 24 

Potrivit ministrului, printre priorităţile Guvernului se află două programe: unul prin care este acordat un sprijn de 3.000 de euro pe an pentru cultivarea roşiilor în spaţii protejate, de tipul serelor sau solariilor, iar altul care sprijină creşterea porcilor în România.

Despre programul pentru susţinea crescătorilor de porci, Daea susţine că este "excepţional". "Efectivele de porci sunt undeva la 5,5 milioane de capete. Acest efectiv nu asigură consumul populaţiei, motiv pentru care se importă şi, mai mult decât de atât, acest efectiv nu poate consuma cel mai bun furaj pe care îl produce România”, a explicat ministrul Agriculturii, care a mai spus că România se află pe primul loc în Uniunea Europeană la cultura de porumb.

Potrivit lui Daea, România cultivă cea mai mare suprafaţă cu porumb, care pleacă la export, neavând efective în zootehnie. "Este singura ţara care are un porc pe hectar. România cultivă 5- 5,5 milioane de hectare de porumb”, a precizat Daea.

"Proiectul înseamnă susţinerea tuturor acelora care au ferme de porci si care predau la abator sub form[ de carcas[ porci pe care îi îngraşă. Primesc subvenţii în pachete de 10.000 de euro pentru un număr de animale care are în vedere două lucruri: aceşti porci să fie crescuţi în România, deci obligaţie este să populeze cu tineret care are greutate de până la 30 de kg, iar în momentul în care ajunge la greutatea economică de sacrificare care înseamnă 100-110 kg, el să fie sacrificat în abatoare”, a mai susţinut ministrul.

Atenţionat că a intrat in detalii tehnice, ministrul a răspuns: "Tehnica m-a ţinut pe mine pe scaunul acesta de inginer agronom”.

Întrebat dacă ferma familiei Dragnea va beneficia de acest program, ministrul a spus că, dacă îndeplineşte condiţiile, da, pentru că de acest sprijin va beneficia orice fermă din România, "indiferent de nume şi prenume", precizând că 357 de ferme din România ar trebui să beneficieze de această formă de sprijn.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.