Ministrul Energiei al Arabiei Saudite, Prinţul Abdulaziz bin Salman, a declarat duminică că cel mai recent acord al OPEC+ a implicat o reformă cuprinzătoare, dar că alianţa lucrează şi împotriva ”incertitudinilor şi sentimentului” din cadrul pieţei, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”De aceea am avut acest acord. Dar, de asemenea, lucrăm împotriva a ceva numit incertitudini şi sentimente”, a spus prinţul Abdulaziz la conferinţa de afaceri arabo-chineză din capitala saudită Riad, când a fost întrebat ce este necesar pentru a obţine stabilitatea pieţei.

La cea mai recentă reuniune a OPEC+, încheiată pe 4 iunie, organizaţia nu au făcut nicio modificare la reducerile planificate de producţie de petrol pentru acest an, în timp ce preşedinta coaliţiei, Arabia Saudită, a anunţat noi scăderi voluntare.

OPEC+ a ajuns la un acord cu privire la politica de producţie după şapte ore de discuţii şi a decis să reducă producţia ţintă din 2024 cu încă 1,4 milioane de barili pe zi.

În cadrul acordului OPEC+, Arabia Saudită va reduce producţia sa de petrol cu 1 milion de barili pe zi în iulie, în condiţiile în care grupul se confruntă cu scăderea preţurilor petrolului şi un excedent al ofertei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.