Ministrul german al Economiei, Peter Altmaier, consideră improbabil ca guvernul să facă modificări semnificative ale estimărilor economice de toamnă, dar a avertizat că un eşec al ţinerii sub control a epidemiei de Covid-19 poate provoca probleme, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Berlinul anticipează că produsul intern brut se va contracta cu 5,8% în 2020, urmând ca anul viitor să avanseze cu 4,4%.

”Asta, desigur, cu condiţia că vom aduce pandemia sub control, că vom opri creşterea rapidă a infecţiilor şi vom reuşi să revenim la situaţia pe care am avut-o din mai până în august”, a afirmat Altmaier la televiziunea publică ARD.

Deşi mai puţin afectată decât restul Europei, Germania traversează un al doilea val de infecţii, numărul zilnic al cazurilor atingând sâmbătă nivelul record de 7.830.

Reluând un apel al cancelarului Angela Merkel adresat germanilor de a reduce contactele sociale şi călătoriile pentru a încetini ritmul de infectare, Altmaier a spus că oamenii trebuie să facă eforturi mai mari pentru a reduce pandemia, astfel încât şcolile, grădiniţele şi companiile să îşi continue activitatea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.