Miniştrii de Finanţe din Grupul celor mai dezvoltate 20 de state ale lumii (G20) au susţinut miercuri acordul global de reformare a impozitării corporaţiilor şi s-au angajat să menţină sprijinul fiscal pentru economiilor lor, urmărind în acelaşi timp cu atenţie inflaţia, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Miniştrii şi guvernatorii băncilor centrale au mai afirmat într-un comunica publicat după o întâlnire la Washington că FMI ar trebui să înfiinţeze un nou fond pentru distribui fondurile de 650 de miliarde de dolari atrase recent de instituţia financiară către ţările vulnerabile.

Participanţii au subliniat în comunicat că redresarea deconomică ”rămâe foarte divergentă între ţări şi în cadrul acestora” şi că este vulnerabilă la noile variante de Covid-19 şi la ritmul inegal al vaccinărilor.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

”Vom continua să susţinem redresarea, evitând retragerea prematură a măsurilor de sprijin, dar menţinând în acelaşi timp stabilitatea financiară şi sustenabilitatea fiscală pe termen lung, protejând-o de riscurile de scădere şi influenţele negative”, au afirmat liderii financiari într-un comunicat.

În privinţa presiunilor inflaţioniste generate de blocajele şi lipsurile din lanţurile de aprovizionare, în timp ce economiile încearcă să revină la normal, liderii au spus că băncile centrale ”monitorizează foarte atent actuala dinamică a preţurilor”.

”Vor acţiona aşa cum va fi nevoie pentru a-şi respecta mandatele, inclusiv stabilitatea preţurilor, urmărind presiunile inflaţioniste dacă sunt tranzitorii şi rămânând dedicate să îşi comunice clar politicile”, mai afirmă comunicatul G20.

Participanţii s-au mai angajat să combată lipsa mijloacelor de combatere a pandemiei de Covid-19 în ţările cu venituri mici şi medii, în următoarele luni, inclusiv vaccinuri, tratamente şi diagnostice.

Liderii G20 s-au întâlnit la Washington pe marginea reuniunilor anuale ale FMI şi Băncii Mondiale, care au loc la câteva zile după ce 136 de ţări au convenit să adopte un impozit corporativ minim de 15% şi să relocheze parţial drepturile de impozitare a marilor corporaţii în ţările unde vând produse şi servicii.

Liderii G20 au susţinut acordul convenit în cadrul OCDE şi au cerut dezvoltarea rapidă a unor reguli model pentru a ghida implementarea acordului de către ţări şi a asigura intrarea în vigoare a acordului la nivel global în 2023.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.