Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului anunţă că a prelungit pentru o perioadă de 3 ani statutul de destinaţie ecoturistică zonei Ţara Dornelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Destinaţia acoperă zece unităţi administrativ teritoriale din judeţul Suceava, respectiv: Vatra Dornei, Poiana Stampei, Coşna, Dorna Candrenilor, Dorna Arini, Şaru Dornei, Panaci, Cârlibaba, Ciocăneşti, Iacobeni.

„Bucovina rămâne una dintre cele mai ofertante destinaţiile turistice. Felicit Asociaţia de Ecoturism Ţara Dornelor pentru rezultatele obţinute şi pentru promovarea corectă şi neobosită a regiunii. Certificarea ca destinaţie ecoturistică este doar un pas. Serviciile şi valorificarea sustenabilă a resurselor sunt cele care confirmă an de an statutul pe care l-au dobândit”, a transmis Constantin-Daniel Cadariu, ministrul antreprenoriatului şi turismului.

Conceptul de Destinaţie Ecoturistică a fost dezvoltat începând din anul 2012 de autoritatea publică centrală pentru turism, în parteneriat cu instituţii şi organizaţii reprezentative la nivel naţional (Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare în Turism şi Asociaţia de Ecoturism din România), având la bază Strategia Naţională de Ecoturism, Criteriile Globale pentru Turism Durabil (GSTC) şi Standardul European de Ecoturism (EETLS).

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

La momentul respectiv (2012), România a fost prima ţară din Europa care a lansat un astfel de sistem de recunoaştere a destinaţiilor ecoturistice.

Şapte zone au statul de destinaţie ecoturistică în România:

  1. Zărneşti-Piatra Craiului, jud. Braşov
  2. Ţinutul Zimbrului-Parcul Natural Vânători, jud. Neamţ
  3. Eco Maramureş (Mara - Cosău – Creasta Cocoşului), jud. Maramureş
  4. Ţara Dornelor, jud. Suceava
  5. Retezat - Ţara Haţegului, jud. Hunedoara
  6. Colinele Transilvaniei, jud. Braşov, Mureş şi Sibiu
  7. Băile Tuşnad şi Împrejurimile, jud. Harghita
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.