Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) anunţă, marţi seară, finalizarea procesului de selecţie a celor 15 organizaţii neguvernamentale (ONG) care vor face parte din Comitetul de Monitorizare a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (CM PNRR).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În urma apelului de candidaturi lansat de MIPE pentru exprimarea interesului privind participarea la procesul de selecţie a organizaţiilor neguvernamentale ca membre în Comitetul de Monitorizare a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (CM PNRR), în perioada 23 mai – 27 mai 2022, au fost depuse 56 de candidaturi”, anunţă, marţi seară, MIPE, într-un comunicat de presă.  

Potrivit documentului citat, procesul de evaluare şi selecţie a candidaturilor s-a desfăşurat pe baza criteriilor anunţate anterior, cu luarea în considerare a specificului Planului Naţional de Redresarea şi Rezilienţă PNRR  şi în conformitate cu cei şase piloni ai planului şi anume: tranziţie verde, transformare digitală, creştere inteligentă, coeziune socială şi teritorială, sănătate şi rezilienţă economică, socială şi instituţională, politici pentru generaţia următoare, copii şi tineret, cum ar fi educaţia şi competenţele. 

”Precizăm că în cazul patronatelor şi a sindicatelor au fost invitate să facă parte din CM PNRR doar sindicatele şi patronatele declarate reprezentative la nivel naţional conform Legii nr. 62/2011 Legea dialogului social. Pornind de la aceste considerente, MIPE a evaluat candidaturile depuse, iar astăzi publică rezultatele procesului de evaluare şi selecţie a organizaţiilor neguvernamentale în Comitetul de Monitorizare a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Au fost declarate selectate primele 15 organizaţii neguvernamentale, selecţia fiind făcută în ordinea descrescătoare a punctajului obţinut”, a mai transmis ministerul.   

Potrivit rezultatelor selecţiei, Asociatia Consultantilor din Romania pentru Accesarea Fondurilor Europene (ACRAFE), Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) şi Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Copil – FONPC sunt primele trei organizaţii, acumulând 100 de puncte. Asociatia Romana pentru Transparenta/Transparency International Romania şi Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC) sunt ultimele pe lista celor selectate, fiecare cu câte 92,5 puncte.  

Entităţile care nu au fost selectate pot depune contestaţii în termen de maxim 3 zile lucrătoare de la data publicării rezultatelor procesului de evaluare şi selecţie, prin formularea unei contestaţii care să includă obiectul contestaţiei şi argumentele care susţin punctul de vedere al organizaţiei cu privire la aspectele contestate.  

Astfel, contestaţiile pot fi transmise electronic, la adresa de e-mail contact.pnrr@mfe.gov.ro, până în data de 10 iunie. În urma soluţionării contestaţiilor, MIPE va publica listele finale ale organizaţiilor neguvernamentale, membre în Comitetul de Monitorizare a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă. 

  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.