Ministerul Finanţelor, Viorel Ştefan, a declarat, luni, că la ministerul pe care îl conduce se lucrează la o anlaliză pentru a vedea dacă se pot face majorări de salarii în sistemul bugetar chiar de la jumătate acestui an, propunere înaintată de ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”E în lucru o analiză. Principalul obiectiv al implementării Legii salarizării este acela de a face sistemul predictibil, stabil, controlabil. De aici apare nevoia de urgenţă în implementare şi termenul de 1 iulie este unul de la care nu putem face rabat. În legătură cu capacitatea bugetului de a absorbi impactul, este prematur să mă pronunţ. Aştept măcar execuţia pe trimestrul I şi atunci voi avea o imagine mai clară cât din suplimentul de anvelopă salarială va putea fi absorbit în semestrul II în acest an şi cât o să absorbim în următoarele execuţii bugetare. Este o analiză în derulare, nu am concluziile”, a declarat ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan.

Totodată, Ştefan a afirmat că este corect ca Legea salarizării unitare să facă ”obiectul unei dezbateri publice în Parlament”, după ce premierul declara, în cursul dimineţii, că Legea salarizării va fi o iniţiativă a tuturor deputaţilor şi senatorilor care fac parte din coaliţia de guvernare.

”Noi am avut experienţa adoptării de legi de salarizare prin ordonanţe de urgenţă şi iată acum care e situaţia. Este un haos în materie de salarizare. De această dată vrem să fie o lege dezbătută public, analizată foarte bine, care să surprindă opiniile tuturor participanţiilor la acest dialog şi căreia să-i dăm un caracter de stabilitate”, a arătat Viorel Ştefan.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.